Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. június 14.

Kedvenc turkálóim

Az előző bejegyzés alapján már tudjátok rólam, hogy nem vetem meg a turkálókat, sőt igazi szenvedélyem! Tény, hogy nem csak használt ruha boltokban szoktam vásárolni, de bizony gyakran betérek oda is, hogy igazi kincsekkel bővíthessem a ruhatáramat. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok "vadászni" a különlegesebb darabokra, és hihetetlenül tudok örülni,ha rábukkanok egyre. :-)

Az árakat tekintve turkálón belül is többféle árkategóriájút különböztethetünk meg. Vannak azok a turkálók, ahol kilóra mérik az árut, itt általában 2500-3000 Ft/kg az ár. És van a "drágább" kategória, ahol darabáron vannak az egyes termékek, átlagosan 1290-2990 Ft-ig.

Összegyűjtöttem nektek azokat a turikat, amiket én már ismerek, és nagyon szeretek:

1091. Budapest, Üllői út 115/B.

A Nagyvárad téri metrótól egy perc séta a belváros felé. Náluk 2990 Ft/kg áron kaphatók ruhák két emeleten. Külön rendszerezve találjuk meg a női, férfi és gyerek ruházatot, azon belül is a nadrágokat, szoknyákat, felsőket... Szín szerint viszont már nincsenek szétválogatva, és mivel rengeteg felső található náluk, így elég időigényes átnézni az összeset! Többnyire a hónap első hetében kapnak új árút, ilyenkor érdemes ellátogatni. Összességében talán kevésbé divatos ruhákat forgalmaznak, de itt is lehet kincsekre akadni. Véleményem szerint (tudom most nem aktuális), de a kabátok nagyon jók szoktak lenni (ne feledjük kilós áron), és nagy a nadrág kínálatuk is!

1097. Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. 

A Lurdy ház földszintjén található. Erre a turkálóra akkor akadtam rá, amikor a házban dolgoztam. Nagy alapterületen helyezkedik el, ezáltal könnyen átláthatóak az egyes kategóriák. Itt is külön rendszerezve található a női, férfi, illetve a gyerek ruházat, de itt már színek szerint is csoportosítva vannak az egyes ruhadarabok, és náluk már darabáron vásárolhatunk. Hozzájuk is a hónap elején érdemes benézni, itt már igazán divatos darabokat is találhatunk. 

1148. Budapest, Örs Vezér tere 24. 

A Sugár üzletközpont földszintjén található. Mindenben az imént említett Lurdy házas turkálóhoz tudnám hasonlítani, csak ha jól emlékszem itt már nincsenek színek szerint szétválogatva a ruhák. 

1133. Budapest, Váci út 52.

A Lehel piaccal szemben, a Váci út és a Gogol u. sarkán helyezkedik el. Ez egy kisebb turkáló, de valahogy mégis mindig itt akadok a legtöbb jó dologra. Mivel kevés a hely, ezért a ruhák két sorban helyezkednek el vállfákon, így az egyik sorhoz egészen le kell hajolnunk, a másiknál meg leszakad a kezünk válogatás közben, de megéri! Szintén külön találhatók a felsők, szoknyák, ruhák, és a nadrágok darabonként árazva. Ide is nagyon megéri betérni, innen szereztem tavaly a nagyon csini bőrdzsekimet! :-)

Összességében az imént felsorolt boltok közül nehezen tudnék kedvencet választani, attól függ, hogy mire vadászom éppen aszerint választok boltot. Ezek mind Háda kereskedések voltak, nekem eddig ezek tetszettek a legjobban. Régen még jártam a Humana-ba, de ott inkább vannak idejétmúlt ruhák, mint divatosak. 

Jártatok már ezek közül valamelyikben? Ismertek még jó turkálókat Pesten?

16 megjegyzés:

  1. Ezek közül egyikben sem, mert nem pesti vagyok, de a kétemeletes kilós Hádába nagyon elmennék egyszer *.* Egyébként nekem is a Hádák a kedvenceim, de a darabárasat elég lehúzásnak tartom..

    VálaszTörlés
  2. Még Pécsen ismerek jó turkálókat! A darabárasak valóban drágák, de néha ott jobban megéri venni egy felsőt, mint bármelyik boltban, mert jobb minőségűek és tovább lehet hordani őket. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, Pécsen a Retro turiban lehet a legjobbakat kifogni. Csütörtökön főleg, az a 30 ft-os nap!

      Törlés
    2. Ott még pont nem jártam, sajnos már elköltöztem Pécsről. Amúgy merrefelé van, mert hamarosan megyek pár napra a városba.

      Törlés
  3. A Háda a kedvencem nekem is, Erzsébeten a központban van egy kilós is, egész jókat lehet kifogni, viszont hol lelhető fel a kétemeletes kilós? Oda biztos benéznék :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1091. Budapest, Üllői út 115/B. A Nagyvárad térnél kell leszállnod a metróról, és utána elindulnod az Üllői úton gyalog, kb a 2., vagy 3. utcasarkon van! :)

      Törlés
    2. Jaaa ez az első a sorban :D csak nem esett le, köszi az infot :) hónap elején akkor elnézek oda vadászni :)

      Törlés
    3. :D Valóban hónap elején éri meg elmenni, de nem a legelső napokon, mert nagyon sokan szoktak lenni, és sokat kell várni a próbafülkére.. Akkor jó vadászatot neked! :)

      Törlés
  4. A Bosnyák téren van egy kilós Háda. Én oda szoktam járni, bár csak ritkán megyek, mert hatalmas, és rengeteg idő végignézni. A Keleti és a Blaha között van még egy jó Háda, bár az darabáras, de azt is szeretem. Azt a turit a Lehel piacnál mindenképp meg fogom nézni!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, azokat nem ismerem, de akkor majd elnézek. :) Hasonlóan vagyok én is a Nagyvárad térivel, rengeteg idő végigböngészni az egészet! Örülök, hogy tudtam tippet adni! :)

      Törlés
  5. Én egy kisebb turkálót tudok még ez darabáras de itt is néha kilehet fogni jó cuccokat. Budapesten 16.kerületben Zsiráf nevű turi. Ha hévvel mész akkor az imre utcai megállónál kell leszállni és a bearix cukrászda baloldalán végig menni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ha ezt előbb tudom, mert fél évig a 16. kerületben laktam, csak én mindig busszal jártam! :D De köszi a tippet! :)

      Törlés
  6. Sziasztok, nagyon jó a blog! :) Anyummal és barátnőimmel szinte minden hónapban elmegyünk turi túrára. Ha nem is veszünk semmit, próbálgatunk, hogy a következő fizuig meglegyenek az elképzeléseink :) A felsoroltakon kívül ajánlanám még a Köki terminálban, a Bajcsy Zsilinszky utcában (Nyugati pu és Arany János utca között kb. félúton), és a Corvin Plázában található Hádákat. A Köki és a Corvin Pláza Hádák színek szerint vállfázták a ruhákat, a Bajcsyba is megéri egyszer egyszer betérni, én egyszer egy zsírúj Adidas pulcsit vettem 2000 forintért :)
    Nem Hádás turkáló, ahol jó dolgokat lehet találni, a Bem mozi melletti Mirá!, ahol sokszor 100-200 forintokért is lehet venni ezt azt. A Corvin mozi mellett található Cream-ben most minden téli kabát 1990 forintba kerül! Barátnőmnek sikerült egy szép fekete szövetkabit beszereznie!
    Remélem hasznotokra válik ez a pár sor! Jó guberálást mindenkinek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek a blogon, nagyon örülök, hogy tetszik! :)
      A Köki terminálosban még nem jártam, de sokan dicsérik, csak nekem sajnos nagyon kiesik.. A Bajcsy Zsilinszky utcai tippet köszi, egyszer kilátogatok ide. Ez kilós egyébként? A Corvin Hádában épp a múltkor voltam, tényleg nagyon jó az is!
      A Mirá!-t pont tegnap ajánlották nekem és még közel is van hozzám, most már biztos, hogy el fogok látogatni oda is!
      Köszi a tippeket, nagyon hasznos volt! :)

      Törlés
  7. A felsoroltak közül mindegyik darabáras, elfelejtettem hozzáírni :) Kérdeztem az egyik üzletben a múltkor, hogy lesz-e őszi 50%os leárazás, mint a nyárinál, de sajnos nem. Pedig olyan jó lenne!!!!
    A Mirába én is ellátogatok szerintem Mindenszentek után, mert Anyukám a múltkor olyan szép türkiz blúzt vett magának!Teljesen el voltam ájulva tőle, kár hogy nem egy méret vagyunk :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Ohh, de kár, pedig tényleg jó lett volna..

      Törlés