Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. június 11.

Zselés köröm - tapasztalatok

Több, mint fél éven át volt zselés körmöm, amit nemrég szedettem le. Többek között azért csináltattam meg első alkalommal, mert időhiányban szenvedtem, így viszont három héten át szépek és ápoltak lehettek a körmeim, egy kis lenövést leszámítva. 

Tapasztalataim a zselés körömmel:

Az ápolt megjelenés mellett azt szerettem benne a legjobban, hogy nem kellett vigyáznom arra, hogy mosogatás, takarítás, vagy pakolás közben lekopik a körömlakk, vagy letörik a körmöm. Az elején persze én is vigyáztam rá, nem tudtam, hogy mennyit "bír", de aztán egyre kevésbé figyeltem oda, és semmi baja nem esett. 

Nekem elég gyorsan nőnek a körmeim, ezért három hetente jártam manikűröshöz töltetni. Leggyakrabban sima, francia manikűrt csináltattam, ennél a lenövés szinte észrevehetetlen volt, de színes körmök esetében is vállalható volt. Színes zselé esetében még azt vettem észre, hogy habár a szín nem sérül, de a fényüket hamarabb elvesztik, mint egy világosabb szín. Valószínűleg ez azért van, mert sötét körmök esetében (például piros körömnél) más fedőréteget használnak, ebben az esetben nem is lesz olyan vastag a köröm, mint egy világosabb szín töltése esetén.
Egyébként aki attól félne, hogy nagyon mű hatása lenne a körmének, azt megnyugtatom, mert egyáltalán nem! Nekem nagyon jó manikűrösöm volt, aki megértette, hogy én is a minél természetesebb körmöket szeretem, ezért sose festett például túl hosszú francia véget. 
Az, hogy mennyi ideig tart egy köröm töltése az a manikűrös gyakorlatától függ, én voltam olyan manikűrösnél akinél 2,5 óra volt, de olyannál is, aki mindössze egy óra alatt végzett a művelettel.

Végül akármennyire is szerettem a zselés körmöket arra a döntésre jutottam, hogy leszedetem egy időre, mert nincs kedvem három hétig a körmöm színéhez öltözködni! :-) Nálam mind az újratöltéseknél, mind a végleges leszedésnél a manikűrös géppel csiszolta vissza a zselét, majd reszelővel finomított rajta. Most sajnos elég csúnyán látszanak a körmömön a reszelés nyomai, és egy-két ujjamon eléggé el is vékonyodott a köröm, könnyen törik.


Remélem látszik a képen, hogy mennyire "lemezes" lett a körmöm. Itt csak egy átlátszó réteggel van festve.
Viszont alig várom, hogy szebbnél szebb színeket kipróbálhassak rajta! :-) Maximum felkenek alaplakknak egy ápolót!

Nektek volt már zselés körmötök?

4 megjegyzés:

  1. Csodálkozom, hogy nincs hozzászólás :O Ugyan még sosem volt géllakkom, de szeretném majd meglepni vele magam. A baj csak annyi, hogy sok éven át rágtam a körmeimet, és most így "leszokóban" még elég gyengék, visszatörnek, satöbbi. Ahogy írtad, neked is gyengék lettek, félek, hogy még rosszabb lenne a helyzetm, ha felrakatnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gél lakk és a zselé elvileg két különböző dolog, nekem zselé volt a körmeimen. Elvileg gél lakkot csak jó állapotú körmökre lehet rakni és azok nem is olyan tartósak (kb. 2 hét), míg a zselé 3-4 hétig is kitart (csak lenő közben, de nem kopik).
      Nekem a legnagyobb problémám az volt, hogy előtte mindig beszakadtak a körmeim, ezen mondjuk segített a zselé, mert így ez a réteg védte a beszakadástól, csak maga a körömlemez vékonyodott el egy kicsit, miután végleg leszedtem..

      Törlés
  2. Én most fogom feltetetni a zselét a körmeimre, és nagyon nagy körömlakkmániás vagyok, de a manikűrösöm megnyugtatott, hogy arra is nyugodtan lakkozhatok, nem árt neki. Sőt, a zselé jobban megtartja a sima lakkot, mint a saját köröm :) Eddig gél lakkom volt, és már azzal is sokkal tartósabbak voltak a lakkjaim. Ha nem lehetne festeni fel sem rakatnám, mert ugyan kényelmes mindig szép körmökkel mutatkozni, hamar megunom ugyanazt. Viszont a sajátomat sajnos nem tudom megnöveszteni, pedig imádom a szép, hosszú körmöket (normális határokon belül :) ). Meg elég rohanós az életvitelem, és sokszor csak lemosni van idő a lepattogzott lakkot, újat felkenni már nincs, de ezzel akkor is szépek lesznek a kezeim. Bocsi a hosszú kommentért, és imádom a blogod :)
    Hanako

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi baj, szeretek hosszú kommenteket olvasni! :D
      Igen, ezt én is olvastam már máshol, hogy így tartósabb lesz a lakkozás. Nekem is mondta a manikűrösöm, hogy tehetnénk fel csak sima, átlátszó zselét és akkor arra nyugodtan lakkozhatnék, de inkább leszedettem. Nagyon gyors nő a körmöm és már annyira zavart, hogy lenőtt, meg hosszú, visszavágni, meg reszelni pedig képtelenség volt...

      Törlés